Waarom de piano laten verhuizen door Saalmann Muziek?

Natuurlijk kan men zelf een piano verhuizen, je huurt een aanhanger met 3 sterke vrienden en hupsakee daar gaat hij, goh wat is dat ding zwaar, hoe krijgen we hem nu op de aahanger ? , goed vastsjorren hoor anders hobbelt hij alle kanten op, pff gelukt, jammer van die beschadigingen "proost" .

Saalmann Muziek vehuist al meer dan 10 jaar piano's en met de ervaring van meer dan 500 piano's maakt helemaal niemand Saalmann Muziek nog iets wijs over pianotransport, pianovervoer of pianoverhuizen, wij werken vakkundig, betrouwbaar en zorgvuldig kortom Professioneel en met het nodige materieel zijn wij op alles voorbereid "daarom"

Vraag gratis een vrijblijvende Offerte aan

Pianotransport

Het transporteren/vervoeren van een piano is een vak apart.

Door het gewicht van 200 kg tot wel 300 kg en het grote formaat is met een piano lastig manoeuvreren.

Voordat je met de klus begint is het aan te raden eerst de route af te lopen om zo op eventuele hindernissen voor bereidt te zijn.

Met meer dan 10 jaar ervaring en 500 piano’s verhuist te hebben ken ik de klappen van de zweep.

Als ik ergens binnen kom heb ik het aantal drempels al geteld en heb al gezien waar eventuele knelpunten zijn.

Een veel voorkomend probleem zijn gangen of halletjes waar men in of uit moet draaien, op het oog (gevoel) moet het makkelijk kunnen maar in de praktijk valt het nog weleens tegen, omdat een piano zoals gezegd vrij “log” is, is er weinig speelruimte en gaat het vaak om een centimeter waardoor hij er niet door past.

Door de jarenlange ervaring heb ik inmiddels voor de meeste problemen een oplossing en heb de nodige materialen (oprijplaten, pianokarretje, sjorbanden,beschermhoezen  enz.) dan ook bij me, natuurlijk ben ik geen tovenaar, ik kan de piano niet kleiner/lichter maken dan hij is maar ik  zie wel een andere manier.

Hoe gaat Saalmann Muziek dan te werk ?

Als de Route gecontroleerd is en eventuele hindernissen opgelost zijn wordt de piano op een stevig karretje gezet (met rubberen wieltjes om beschadigingen van de vloer te voorkomen) en wordt de piano met beschermhoezen ingepakt voor optimale bescherming tijdens het vervoer.

Om beter met de piano te kunnen manoeuvreren wordt de piano d.m.v. een sjorband aan het karretje gefixeerd.

Op een rustige/voorzichtige manier gaat de piano dan in een hiervoor speciaal ingerichte auto waar hij dubbel beschermt is tegen trillingen  namelijk door de rubberen wieltjes van het pianokarretje en vervolgens nog een keer door de vering van de auto, natuurlijk wordt de piano ook hier met sjorbanden vast gezet in de auto.

Tijdens de rit naar het nieuwe adres word er extra rekening gehouden met drempels en scherpe bochten zodat de piano veilig kan worden afgeleverd.

Meest recente reacties

22.08 | 20:34

Perfect pianotransport! Op 12 juli heeft Franz Jozef de piano verhuisd. Hij ging uiterst vakkundig te werk, de piano werd goed beschermd en stabiel vervoerd. Absoluut een aanrader!

07.08 | 10:20

Hier ken ik Franz Jozef weer in
Vakman TOP

12.06 | 13:57

Wij kozen voor dhr. Saalman omdat hij een concurrerende prijs rekende en duidelijk een specialist is. Onze piano werd netjes vlg afspraak in Zeewolde opgehaald en in Marum afgeleverd. TEVREDEN.😃

05.06 | 11:53

Frans Jozef heeft onze nieuwe piano snel en zorgvuldig verhuisd. Een absolute aanrader!

Deel deze pagina